Architect in een bedrijf?

vacature enterprise architect

Wellicht heb je wel eens een vacature enterprise architect gezien. Je hebt je dan misschien ook wel eens afgevraagd waarom er een architect nodig zou zijn in het bedrijfsleven. Geen gekke vraag natuurlijk, maar het klopt toch niet helemaal. Daarom gaan we je dit artikel iets meer vertellen over de enterprise architect. Lees dan ook snel verder als je iets meer wilt weten over een enterprise architect.

vacature enterprise architect

Wat is het?

De naam architect is opzich nog helemaal niet zo gek gekozen. Want ook al ga je dan geen gebouwen ontwerper, je bent wel degelijk bezig met ontwerp vraagstukken. De vraagstukken gaan alleen over iets ander, namelijk over bedrijfsprocessen en in het bijzonder informatievoorziening. Eigenlijk verschilt het beroep enterprise architect dan ook niet heel erg van het beroep procesontwerper. 

Als enterprise architect help je bedrijven en overheden met het in kaart brengen van hun klantomgeving, en ontwerp je bepaalde structuren die dit proces verbeteren. Een enterprise architect wordt dus vooral ingeschakeld om de productiviteit en klantgerichtheid van bedrijven te verbeteren. 

Maar je werk stopt nog niet als je nieuwe structuren geïntroduceerd hebt in een bedrijf. Nee, je blijft vaak als consultant aan het werk bij vraagstukken die opdoen bij het implementeren en uitvoeren van de nieuwe structuren. Het is dus erg belangrijk dat je als enterprise architect goed kan communiceren.