De kamers van je kinderen opnieuw inrichten

Hoe leuk het ook is dat je kinderen iedere paar jaar in een nieuwe levensfase terecht lijken te komen, er blijken toch enkele nadelen aan te zitten. Zo kost het aardig wat om iedere twee jaar een volledig nieuwe kledingkast bij elkaar te verzamelen voor ze. Niks bleek echter zo duur als een nieuwe inrichting van de kamers. Het begon allemaal met een babykamer, die nog makkelijk volledig naar eigen smaak in te richten was. Maar toen werden ze daar te oud voor en moest er toch echt een peuterkamer worden. Ook die bleek binnen een aantal jaar te kinderlijk. Dus vandaag was ik maar weer eens een opbergkrat kopen om de nieuwste kinderkamer in te richten.

De nieuwste trends in kinderkamers

Als ik immers één ding gemerkt heb de afgelopen jaren is het dat een goed georganiseerde kamer van essentieel belang is. Al het speelgoed dat constant door de kamers heen slingert moet namelijk toch ergens in eindigen. En dan het liefst niet op de grond. Een opbergkrat kopen was dan ook van groots belang en wat mij betreft de beste trend voor enige kinderkamer. Daarnaast helpt het als de kamer makkelijk schoon te maken is en enigszins mee kan groeien met je kind. Doe dan ook niets in een thema van een snel vergaande rage. Hoe leuk ze Ninja Turtles nu ook lijken te vinden, ik kan je garanderen dat dat over een jaar niet meer zo is. Makkelijkere thema’s zijn bijvoorbeeld jungle, onderwater of in de boerderij.

Houdt het zo goedkoop mogelijk

Het helpt daarnaast om de kamer zelf in een leuk kleurtje te schilderen, zonder al te veel fratsen op de muur, de meubels of het plafond. Door alle leuke details te verwerken in makkelijk vervangbare kamer onderdelen, zoals het beddengoed of een nachtlampje, kan je veel geld besparen wanneer je kind iets nieuws in zijn of haar kamer wilt. Dan hoeft niet de hele kamer omgebouwd te worden, maar kan je simpelweg de aankleding veranderen. Daarnaast is het aan te raden nooit de duurste producten voor je kinderen te kopen: ze gaan toch maar kapot.