De leukste records in het water

zwembad pomp

Misschien denk je erover na: een zwembad kopen! Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf een heerlijke manier om te verkoelen in de zomer. Maar, hoeveel weet je eigenlijk over zwembaden? Hier geen overzicht over met saaie feitjes over watermassa’s, filters en chloorgehaltes, wel leuke feitjes over zwemmen en zwembaden! Zodat je helemaal in de stemming komt om lekker in het water te plonsen! Wie in het eigen zwembad een wedstrijdje wil houden zo lang mogelijk onder water te blijven, kan het beste geen uitnodiging sturen aan de Spaanse duiker Aleix Segura. Hij heeft het wereldrecord adem inhouden: 24 minuten en 3 seconden!

Langste zwemafstanden ooit

Wie een eigen zwembad koopt, kan ook beter niet proberen het record afstandszwemmen van Ricardo Hoffman over te nemen. De zeemeerman zwom maar liefst  481 kilometer in 84,5 uur, met recht een knappe prestatie. In Nederland hebben we natuurlijk onze eigen Maarten van der Weijden gehad, die erin slaagde in slechts enkele dagen de elfstendentocht te zwemmen. Overigens zijn zij niet de eerste geweldige zwemmers, op oude grottekening zijn al afbeeldingen van zwemmende mensen te vinden: deze afbeeldingen zijn zeker 10.000 jaar oud! In 35 voor Christus vond in Japan de eerste offciële zwemwedstrijd plaats.

Tien voetbalvelden om in te zwemmen

Helemaal gemotiveerd om in je eigen bad te duiken? Zorg dat je niet te enthousiast het water in springt, want een opzet zwembad is meestal niet zo diep. Dat is anders bij Deep Dive Dubai, een zwembad van liefst zestig meter diep. Wie liever niet te diep duikt maar wel ver wil zwemmen, kan zich het beste melden in Chili. Daar ligt het grootste zwembad ter wereld: meer dan een kilometer lang, met een oppervlakte van 8 hectare. Dat zijn zeker tien voetbalvelden! Het water is gefilterd oceaanwater. Denk er maar eens aan, wanneer jij je eigen badje vult.