De luxe van een dakterras

franse-balkons

Een balkon is fijn wanneer je even naar buiten wil voor een kop koffie of ontspant na een lange dag werken. Een dakterras biedt nog veel meer luxe. Het grote voordeel van een dakterras is de ruimte die je erdoor krijgt. Het terras spreidt zich uit over (een gedeelte) van je woning, waardoor het oppervlak een stuk groter is dan dat van een balkon en soms zelfs tuin.

Het dakterras is het hoogste gedeelte van je woning, doordat het zich op je dak bevindt. Dit zorgt ervoor dat de zon een groot gedeelte van de dag je terras verwarmd. Een balustrade dakterras zorgt ervoor dat je niet naar beneden valt. Dit is mooi te combineren met een overkapping over het dakterras. Deze geeft je wat schaduw, waardoor je niet de hele dag in de zon hoeft te zitten. Het is een luxere variant van een parasol op je dakterras.

Voordelen van een deels overdekt dakterras

Er zitten veel voordelen aan een overdekt dakterras. Allereerst houdt het de zon tegen wanneer je liever in de schaduw zit. Je kunt er voor kiezen om het volledige terras van een overkapping te voorzien, maar ook een deel ervan. Zo beschik je nog steeds over de optie om in de zon te zitten en verplaats je naar de overkapping zodra dit te warm aanvoelt.

Daarnaast geeft een overdekt dakterras je ook de mogelijkheid om het hele jaar buiten te zitten. Het beschermd je voor regen en wind. Wanneer je ook in de koude seizoenen wil genieten van je dakterras is het slim om een heater te plaatsen. Deze voorziet je van warmte waardoor je ook in de winter nog lekker buiten zit.

Het plaatsen van een overkapping

Het plaatsen van een overkapping is vrij eenvoudig. Doe-het-zelvers kiezen er vaak voor om hem volledig zelf op maat te zagen en te plaatsen. Ze bevestigen de pilaren van de overkapping bijvoorbeeld aan een balustrade balkon waardoor het mooi samensmelt met het geheel van het terras. Ook de materialen spelen hierin een rol. Denk bijvoorbeeld aan een witte balustrade met eikenhouten balken voor de overkapping. Door te spelen met materialen en kleuren voorzie je je dakterras van een look die helemaal bij je wensen past.