Een aanhanger rijbewijs; moet dat?

Het behalen van je aanhanger rijbewijs is voor een deel van een aanhanger noodzakelijk. Ik spreek dan ook over het feit dat als jouw aanhanger groter is dan de standaard norm waarmee gereden wordt. In de meeste gevallen is dat wanneer de aanhanger zwaarder wordt als 750 kilo. Daaronder kan je in de meeste gevallen gewoon met een B-rijbewijs de weg vervolgen.

logo1

Ikzelf wilde namelijk ook maar al te graag mijn aanhanger besturen die ik momenteel in de tuin heb staan. Deze heb ik voor een tijd terug gekocht voor een paar euro en helaas tot op heden nog niks mee kunnen doen. Door te zoeken op het internet naar een rijschool waar ik terecht kan ben ik bij Wesseldijk terecht gekomen. Hun aantrekkelijke kosten plus het feit dat ik binnen een dag mijn rijbewijs al op zak kon hebben heeft het mogelijk gemaakt om ervoor te gaan. Deze dag heb ik vorige week gehad en moet eerlijk zeggen dat ik in het begin enorm zenuwachtig was aangezien ik niet wist wat komen gaat. Achteraf gezien was het een gezellige dag en ben ik uiteraard geslaagd!