Functies van een haakse slijper

2 gereedschap

De meeste bekende functie van een haakse slijper is het gebruik om buizen, hout of steen door te slijpen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je buizen op maat moet maken voor een keuken- of badkamer renovatie. Maar de haakse slijper kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Voor haakse slijpers zijn er verschillende opzetstukken te koop. Zo kan je naast slijpen ook schuren met het gebruik van de lamellenschijf. Dit en andere opzetstukken zijn makkelijk bij te kopen. Maar je kan bijvoorbeeld ook een schijfborstel kopen, hiermee kan je verf of lak op metaal verwijderen. De haakse slijper is dus een handige tool voor iedere klus in en om het huis.

Schuren met een haakse slijper

De lamellenschijf is vaak als extra opzetstuk te koop voor de haakse slijper. Wel is goed om voor je aankoop te controleren of de schijf op jouw type haakse slijper past, zo voorkom je een miskoop. Want niks is vervelender dan er tijdens je klus achter komen dat je weer naar de bouwmarkt moet voor een ander onderdeel. De lamellenschijf is ideaal voor bijvoorbeeld het wegwerken van lasnaden. De lamellenschijf kan recht op het oppervlak gezet worden waardoor hij kan zorgen voor een gladde afwerking. Ook kan je met de lamellenschijf in één richting schuren waardoor het ook gebruikt kan worden op bijvoorbeeld hout met een nerf.

Duurzaam met de haakse slijper

Iedereen heeft het wel eens, je raakt uitgekeken op jouw interieur. Een makkelijke en duurzame manier om dan jouw interieur te veranderen is sommige dingen een ander kleurtje te geven. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw keukenkastjes een ander kleurtje te geven. Dit is een stuk goedkoper dan de hele keuken vervangen, en het is ook nog een sneller én duurzamer. Met de haakse slijper schuur je makkelijk de verf van jouw kastdeurtjes, of het nou hout of metaal is. Hierna is jouw kastje klaar voor een fris nieuw kleurtje. Niet alleen help je de wereld maar je kunt ook trots zijn op jouw doe-het-zelf project.