LED vloerlampen kopen voor in je huis

LED vloerlampen kopen

Een lamp is een meubelstuk dat erg veel sfeer kan brengen of juist kan zorgen voor een erg koud gevoel. Er zijn verschillende kleuren, soorten, sterktes en vormen te vinden op de markt. Elke keuze die je maakt, zal invloed hebben op de sfeer in de kamer. Een vloerlamp is een lamp op hoge standaarden, ontworpen om op de grond te staan. Je kunt verschillende soorten LED vloerlampen kopen voor in jouw huis.

Wat is LED?

LED’s zijn geen normale lampen zoals wij ze kennen. Ze hebben geen gloeidraad zoals we gewend zijn. LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, oftewel een lichtgevende diode. Een diode is een elektronisch onderdeel dat de elektrische stroom zeer goed in een bepaalde richting geleid, maar praktisch niet in de andere. LED gloeilampen gebruiken opmerkelijk minder energie dan een gloeilamp, spaarlamp of een TL-lamp.

Waarom zorgt LED voor sfeer?

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een gezellige sfeer te creëren met LED lampen. De kleur van het licht kan volledig aangepast worden en er is een groot aanbod van dimbare LED lampen. Wit licht is erg handig als je aan het werken bent, maar zodra de sfeer moet komen, kun je de kleur zo instellen dat het voor jou fijn is. De levensduur van LED lampen zijn veel langer en het energieverbruik is veel minder. LED is dus de ideale sfeerverlichting.