Met deze tips kunt u veilig stoken

Als je veilig wilt stoken dan is het erg belangrijk dat de schoorsteen schoon is en aan bepaalde eisen voldoet. Denk hierbij aan een schoorsteen die onderhouden wordt door een schoorsteenveger. Het is mogelijk om als individu ervoor te kiezen om jouw schoorsteen één of meerdere keren per jaar te laten vegen door een schoorsteenveger. Het is mogelijk op ieder moment maar het beste is om dit te doen in de herfst. Dit heeft te maken met het feit dat het stoken meestal toeneemt gedurende dit seizoen. Door de schoorsteen te laten vegen voorkom je problemen en kan je ervoor zorgen dat je kan stoken naar jouw behoeften.

Schoorsteenbrand

Helaas komt het nog regelmatig voor dat een schoorsteenbrand plaatsvindt. Erg vervelend maar gelukkig wel te voorkomen door te kiezen voor een veegbeurt. Verder is het handig om af en toe de schoorsteen die jij hebt te inspecteren. Op deze manier zorg jij ervoor dat je veilig kan stoken. Inspecteer de schoorsteen gewoon enkele keren per jaar en bekijk hoe alles erbij staat. Verder is het altijd verstandig om niet meer te stoken dan noodzakelijk. Dit is niet alleen milieuvriendelijk maar tevens erg fijn voor jouw portemonnee aangezien er minder geld verloren gaat aan een energierekening. Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Nederland?

Nieuwe woning of verbouwing

Het is mogelijk om een professionele schoonsteenveger in te schakelen. In dat geval komt een expert langs om taken uit te voeren met betrekking tot het onderhoud van de schoorsteen. Na afloop zal de veiligheid wat betreft het gebruik van de schoorsteen en het stoken gegarandeerd zijn. Met name vlak voor of vlak na een verbouwing is het verstandig om een schoorsteenveger langs te laten komen. Als je recent een nieuwe woning hebt gekocht dan is het tevens een optie om direct te controleren wat de conditie is van jouw schoorsteen. Door de schoorsteenveger kan je onder andere achterhalen of de schoorsteen geschikt is voor het type haard of het type kachel dat jij wilt aanschaffen.