Een vog aanvragen gaat veel eenvoudiger dan bij het gemeentehuis, op je gemak doe je thuis de aanvraag wanneer het jou uitkomt. Of dit nu in de ochtend is, of in het weekend dat maakt niets uit. Op de website van vog-aanvraag.info doe je eenvoudig en snel je aanvraag, is je aanvraag goedgekeurd dan krijg je deze thuisgestuurd. Je kunt zelfs checken online hoe groot de kans is dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt, al kun je daar natuurlijk geen rechten aan ontlenen.

Waarom altijd een verklaring aanvragen?

Een vog aanvragen is altijd verstandig om te doen, ook wanneer je denkt deze niet te krijgen omdat je een overtreding hebt begaan die op je strafblad komt. Het hoeft namelijk niet perse zo te zijn dat je de Verklaring Omtrent het Gedrag niet krijgt, valt het delict niet binnen de terugkijktijd is het nog gewoon mogelijk de verklaring te krijgen. Voor sommige delicten geldt echter een onbeperkte tijd van terugkijken, we hebben het dan over zedendelicten of als je een ernstige mishandeling hebt gepleegd. 

vog aanvragen

Terugkijktermijn

De terugkijktermijn wordt eigenlijk pas belangrijk als je een delict gepleegd hebt, bij een vog aanvragen wordt er een terugkijktermijn gehanteerd van standaard vier jaar. Wordt je aanvraag behandeld dan kan degene die deze behandeld vier jaar terugkijken, ben je tot 23 jaar dan is deze termijn de helft namelijk twee jaar. Bij een redelijk aantal beroepen kan het voorkomen dat er ook langer wordt teruggekeken dan de standaard vier jaar, voor een rijinstructeur of chauffeur voor een taxi is dit al vijf jaar.