Persoonsalarmering ouderen werkt goed

In het huis van mijn stiefmoeder is nu een persoonsalarmering ouderen geplaatst. Dit alarm laat weten wanneer er iets mis is, zodat we zo snel mogelijk naar haar toe kunnen gaan. Het werkt goed, want de eerste week kregen we meteen al een melding binnen. Wat bleek, ze was van de trap gevallen. Ik schrok mij dood toen ik haar zag, ik vond het zo zielig. Ze kan moeilijk opstaan dus ze heeft wel hulp nodig. Gelukkig waren we binnen tien minuten aanwezig en heeft ze er verder niks aan over gehouden. Het is een lief mens maar ze kan soms ook een beetje eigenwijs zijn. Het duurde eeuwen voordat we eindelijk toestemming kregen om zo’n alarm te plaatsen. Omdat ze het allemaal wel zelf kan. Dat snap ik ook wel goed hoor, maar toch zie je maar weer dat het wel fijn kan zijn. Ze is er zelf ook op terug gekomen hoor, met z’n allen gaan we het gewoon allemaal aan, stapje voor stapje. Ik kon het in het begin, alweer twintig jaar geleden, niet goed met haar vinden, volgens mij vond ze mij niet zo leuk omdat ik haar zoon had afgepakt haha, maar dit hebben we uiteindelijk uitgepraat en daarna hebben we een bijzondere band opgebouwd.

logo-nieuw