Wat is het verschil tussen koop lease en huur lease?

Er bestaan verschillende lease mogelijkheden. Het enige punt dat de koop lease en huur lease met elkaar gemeen hebben is dat je iets in termijnen betaald, bijvoorbeeld een auto. Dat is ook de enige overeenkomst tussen beide lease mogelijkheden. Een koop lease houdt in dat bijvoorbeeld een auto, na het betalen van alle termijnen, nu jouw bezit is. Bij een huur lease is dat niet het geval. Het woord ‘huur’ zegt het eigenlijk al. Je wordt uiteindelijk geen eigenaar van de auto. Dit brengt echter met zich mee dat je wel een startkapitaal moet hebben, want je moet een aanbetaling doen voordat je een koop lease kunt afsluiten. Er zijn ook verschillen in de contracten die je afsluit, dit is afhankelijk van de soort lease. Sommige leasecontracten mag je namelijk opzeggen wanneer je wilt, bij anderen mag dat bijvoorbeeld niet.

Uiteindelijk is het jouw bezit

Een fitnesstoestel leasen is tegenwoordig ook mogelijk. Dit zijn namelijk ook dingen die erg prijzig kunnen zijn. Niet iedereen kan het zich veroorloven om in één keer zoveel geld neer te leggen. Wanneer je bijvoorbeeld een eigen sportschool hebt, kan je profijt hebben van de apparatuur, terwijl je niet het volledige bedrag hebt betaald. Een fitnesstoestel leasen kan zowel eerstehands als tweedehands. Indien eerstehands leasen nog steeds iets te prijzig is voor jou, kan je ook tweedehands gaan leasen. Het kan ook zo zijn dat je als ondernemer geld wilt besparen voor andere zaken in de onderneming, dan kan tweedehands leasen ook een optie zijn.

Niet iedereen kan zomaar leasen

Leasen is natuurlijk een geweldige mogelijkheid voor velen, maar niet iedereen kan zomaar gaan leasen. Je moet namelijk een redelijk en vaststaand inkomen hebben. Dat wil zeggen dat de leasemaatschappij er zeker van moet zijn dat jij de maandelijkse termijnen wel gaat nakomen. Het is vooral aan te raden om contact op te nemen met een leasemaatschappij voor het aanvragen van een lease. Zij kunnen je namelijk ook verder advies geven.