De beste headset vind je op BST

Het aanbod van headsets op internet is enorm. Hoe weet je nou welke headset het beste past bij wat jij er mee wilt? Je kunt de headset bijvoorbeeld gebruiken bij het gamen, maar je kan hem ook nodig hebben om mee te werken of om muziek op te luisteren. Het aanbod is zo groot dat je voor jouw doeleinde en prijsindicatie de beste headset zeker kan vinden.

jabra-bix-2300-duo

Headset voor je werk
Ben je werkzaam als receptioniste of ben je telefonisch verkoper, dan gebruik je ongetwijfeld een headset. In zo’n geval ben je op zoek naar een headset die de omgevingsgeluiden kan dempen en handig is in het gebruik. Ook moet degene tegen wie je praat geen last hebben van omgevingsgeluiden. Een (ultra) noise cancelling headset is daarvoor ideaal.

Draad of draadloos?
Headsets kunnen met draad in een computerkastje worden geplugd. Dit type headset zie je vaak bij gamers, maar ook op de werkvloer. Het betekent dat werknemers vaak niet vrij kunnen rondlopen, maar gebonden zijn aan de bewegingsruimte van de headset. Dit is daarmee de beste headset voor een rustige omgeving. Draadloze headsets geven je meer bewegingsruimte en dit kan mensen een fijn gevoel geven voor bijvoorbeeld verkoopgesprekken.

Waarmee rekening houden?
Een optimale headset gaat enkele jaren mee, zit comfortabel op je hoofd en heeft een algemeen goede kwaliteitsmicrofoon en geluidsdemping.

Goede merken voor headsets op prijs/kwaliteit verhouding zijn bijvoorbeeld Sennheiser en Plantronics.