vakantie Texel

Of je nu een dagje naar het Waddeneiland gaat of een vakantie Texel houdt, bij iedereen is het eiland erg geliefd. Prachtige stranden en vogels, schapen en mooie routes om te wandelen en te fietsen. Voor jong en oud geschikt door de diversiteit van het eiland, niet alleen een van de grootste eilanden maar ook het veelzijdigste. Je hebt op Texel een stuk meer te doen dan op de andere eilanden, garnalen en kaas maken zijn maar twee van de vele activiteiten op het eiland.

vakantie Texel

Vuurtoren van Texel

Ga je vaak wandelen of fietsen tijdens je vakantie Texel dan is de vuurtoren een goede plek om te beginnen met je tocht, heerlijke wandeltochten door de duinen of over het strand om te genieten van de frisse lucht. Langs de hele kust van Texel heb je leuke strandpaviljoens waar je iets kunt eten en drinken, met een kleine boot kun je in een dag heen en weer naar Vlieland. Een aanrader om te doen tijdens je vakantie, maar eigenlijk moet je ieder dorpje even bezoeken op Texel. 

Aan de oostkant van Texel

Oosterend ligt zoals de naam al doet vermoeden aan de oostkant van Texel, volgens veel mensen is dit het mooiste dorpje van het eiland. In het dorp vind je veel monumenten, prachtige gevels van huizen en schitterende steegjes waar je heerlijk doorheen kunt lopen. Door de speciale route te doen in het dorp, kom je tijdens je vakantie Texel meer te weten over het dorp en de inwoners. In de zomervakantie is er een rommelmarkt, verder zijn er leuke winkeltjes en restaurants om te bezoeken.