In Nederland op vakantie? Ontdek eens het noorden van Limburg!

De Leistert

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met enige regelmaat in verre landen hun vakanties door te brengen. Daar zijn ongetwijfeld goede redenen voor, maar we moeten tegelijkertijd niet vergeten dat ook Nederland vele uitstekende bestemmingen herbergt voor een goede vakantie – op welke manier dan ook. Een van de provincies waar vakantiegangers gerust met volle teugen kunnen genieten is bijvoorbeeld Limburg. Dit geldt eigenlijk voor de hele provincie, dus ook het noorden, alwaar het vakantiepark De Leistert heel goed als uitvalsbasis zou kunnen dienen. Wat je vervolgens vanuit De Leistert kunt ondernemen valt hieronder te lezen.

De Leistert

Om deze redenen is Noord-Limburg zo’n geschikt vakantieoord

Het noorden van Limburg is om de volgende redenen een geliefde vakantiebestemming bij veel mensen: 

  • In Noord-Limburg vind je diverse fraaie steden. Vooral Venlo en Roermond voldoen aan dit predicaat.
  • Als er verder iets is waar het noorden van Limburg om bekend staat, dan is het wel zijn rust en natuurlijke omgeving. Wandelen en fietsen kun je bijvoorbeeld uitstekend doen in de Heldense bossen en Nationaal Park de Groote Peel.
  • Het dorpje Arcen maakt ook deel uit van Noord-Limburg. Dit plaatsje is vooral bekend om zijn kasteel met de even grote als fraaie kasteeltuinen eromheen.
  • De Maas en de omringende meren bij Roermond bieden grote mogelijkheden voor watersportactiviteiten.
  • Ook als je een dagje in een attractiepark wilt doorbrengen zit je in Noord-Limburg goed. Bezoek bijvoorbeeld attractiepark Toverland, dat vlak bij Sevenum is gelegen.